Praktijkadvies

Scheffel adviseert u over alle facetten van het opzetten en overnemen van een medische beroepspraktijk. Van een praktijkanalyse en de waardering van goodwill tot de onderhandelingen over uw praktijk en de financiering ervan. Al 50 jaar lang begeleiden we tandartsen bij praktijkovernames. Onze specifieke branchekennis staat garant voor deskundig advies.

Praktijkbemiddeling

De beroepspraktijk van een tandarts is een compleet bedrijf, inclusief personeel, inventaris en instrumentarium, automatisering en patiënten. Een praktijkovername is een grote stap en bepalend voor uw carrière. U moet financiële beslissingen nemen die ook uw privésituatie beïnvloeden. Scheffel staat u bij in dit proces met financieel advies.

Praktijkanalyse

Hoe staat de praktijk ervoor? Moet u investeren in de inventaris, het instrumentarium, het pand en de automatisering? Is de in het verleden behaalde omzet haalbaar voor de toekomst? Zijn er lopende leaseverplichtingen? Een grondige praktijkanalyse is essentieel voor een goede start.

 

Goodwill berekening

Neemt u een ideale praktijk over of moet u nog veel doen om dit op te bouwen? Er zijn diverse methodes om tot een marktconforme waardering van goodwill te komen.

Onderhandeling

Omdat emoties onvermijdelijk een rol spelen bij een praktijkovername, is het vaak lastig om de onderhandeling zuiver zakelijk te houden. Als uw adviseur bieden wij toegevoegde waarde in de discussie.