Tandartspraktijk overnemen

Wilt u een tandartspraktijk overnemen? Dan start u een spannend proces, waarbij zowel persoonlijke als financiële belangen komen kijken. Medici.nl is expert op het gebied van overnames en financiële kwesties en ondersteunt u in het gehele proces. Op deze pagina leest u wat er bij een overname komt kijken en hoe Medici.nl u kan begeleiden.

Tandartspraktijk overnemen bij Medici.nl

Heeft u een tandartspraktijk op het oog? Dan wilt u er zeker van zijn dat overnemen de juiste keuze is. Medici.nl adviseert u graag en helpt u met een grondige analyse van de praktijk. Als u nog geen praktijk op het oog heeft, gaan we op basis van uw wensen op zoek naar een praktijk die bij u past. Hierbij maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk in de tandheelkunde. We houden rekening met de financiële zaken, maar ook met het menselijke aspect. Een goede klik tussen u en de partij waarmee u onderhandelt is onmisbaar voor een succesvolle overname.

Even sparren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stappen in het overnameproces

Vervolgens starten we het overnameproces. De volgende diensten zijn hierbij van belang:

 • Waardebepaling

  Bij de waardebepaling vormt een analyse van de praktijk een belangrijk onderdeel. Aan de hand van een investerings- en exploitatiebegroting bepalen we of de overname financieel haalbaar en wenselijk is.

 • Overnameonderhandelingen

  Is het overnemen van de tandartspraktijk voor u de juiste keuze? Dan starten we met de overnameonderhandelingen. Emoties spelen hierbij een grote rol. Wij treden daarom voor u op als specialist die de onderhandelingen in goede banen leidt.

 • Financieringsadvies

  Tenslotte starten we de laatste stap; de financiering van de overname. Hoe gaat u de koopsom financieren? En wat zijn de gevolgen voor uw persoonlijke financiële situatie? In een financieringsplan komen al deze zaken aan bod. Goed om te weten; we kunnen bij meerdere financiële instellingen een krediet aanvragen.

Waarom Medici.nl?

Medici.nl is onderdeel van adviesbureau Scheffel, dé specialist op het gebied van praktijkbemiddeling, overname en financiële zaken. Zo zijn we niet alleen in staat om u te begeleiden bij het kopen van een praktijk, maar kunnen we u ook helpen bij vraagstukken die komen kijken bij het voeren daarvan. Denk aan werkgeverschap, verzekeringen, financiering en investeringen rondom uw praktijk. Wat tandartsen vooral prettig vinden aan onze werkwijze is onze persoonlijke aandacht en advies. We kijken naar het grote plaatje en zijn uw adviseur voor nu én de toekomst.

Onze kernwaarden:

 • Expertise

 • Grote betrokkenheid
 • Persoonlijkheid
 • Altijd in ontwikkeling
Bekijk het actuele aanbod hier

Tandartspraktijk kopen

Wilt u een tandartspraktijk kopen en wilt u meer weten over onze diensten? Of bent u benieuwd welke tandartspraktijken er bij ons in de (stille) verkoop staan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

FAQ items aan het laden...
Bekijk hier alle testimonials