Tandartspraktijk verkopen

U houdt van uw vak. Toch komt er een moment dat u wilt stoppen met uw praktijk. Wat komt er allemaal kijken bij het verkopen van uw tandartspraktijk? En wanneer is het juiste moment om te stoppen? Medici.nl denkt graag met u mee en begeleidt u tijdens het hele traject.

Is mijn praktijk klaar voor de verkoop?

Het verkopen van uw praktijk is een proces waar u jaren van tevoren mee moet starten. Bij Medici.nl maken we daarom eerst een QuickScan van uw bedrijf. Zo bepalen we of uw praktijk klaar is voor de verkoop en wat het beste plan van aanpak is. Welke ondernemingsvorm heeft u? Wilt u verkopen aan een collega-tandarts of staat u ook open voor de verkoop aan een grote marktspeler? Deze factoren hebben allemaal invloed op de waarde van uw tandartspraktijk en het transactieproces. Samen brengen we uw mogelijkheden in kaart.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat komt er kijken bij een tandartspraktijk verkopen?

Bij Medici.nl geloven we in een persoonlijke aanpak. Aan de hand van de QuickScan bepalen we welke vervolgstappen gezet moeten worden om uw praktijk op de beste manier te verkopen. In onderstaand stappenplan ziet u de algemene 5 stappen die aan bod komen, maar ook na de verkoop staan we voor u klaar. Hoe kunt u het nieuwe vermogen het beste (her)investeren? Hoe zit het met uw pensioen, lijfrente en beleggingen? Wij staan in het hele proces voor u klaar; voor, tijdens en na de verkoop van uw tandartspraktijk.

Lees hier meer over de QuickScan.

Uw tandartspraktijk verkopen in 5 stappen

Bij Medici.nl verkopen we uw praktijk in de volgende vijf stappen.

Oriëntatie

We starten altijd met een oriëntatiegesprek. In dit gesprek krijgen we een helder beeld van uw wensen en motieven voor de verkoop van uw tandartspraktijk. Zo kunnen we het juiste plan van aanpak bepalen.

Quickscan

Kunt u de praktijk wel verkopen en wat zijn de consequenties? Moeten er nog stappen gezet worden om de praktijk klaar te stomen voor de verkoop? Aan de hand van een QuickScan bepalen we wat voor u de juiste keuze is.

Waardering

ls uw praktijk klaar is voor de verkoop, gaan we de waarde van uw praktijk bepalen. Hierbij maken een complete analyse van uw tandartspraktijk. Dankzij jarenlange ervaring heeft Medici.nl de juiste methode om tot een optimale waardeberekening te komen.

Vinden van een koper

We zetten ons netwerk en diverse online kanalen in om een goede koper voor u te vinden. Dat kan een collega zijn, een investeerder of een grote keten. Hierbij kijken we altijd goed naar de balans tussen uw wensen en de mogelijke opbrengsten.

Realiseren van de overname

Heeft u een goede klik met een potentiële koper? Dan voeren wij de overnameonderhandelingen voor u, inventariseren we samen met u de belangrijke beslispunten en helpen we u de juiste (financiële) beslissingen voor de toekomst te nemen.

Waarom Medici.nl?

Medici.nl is onderdeel van adviesbureau Scheffel, dé specialist op het gebied van praktijkbemiddeling, overname en begeleiding van tandartsen. Wat ons vooral onderscheidt is dat we verder kijken dan de verkoop van uw praktijk. Hoe stelt u de waarde veilig voor de nabije en verre toekomst? En hoe hangt dit samen met uw pensioen? Met ons concept De Weg naar Financiële Rust bekijken we samen hoe u na de overdracht van uw toekomst kunt genieten.

Onze kernwaarden

  • Expertise

  • Grote betrokkenheid

  • Persoonlijkheid

  • Altijd in ontwikkeling

Whitepaper Tandartspraktijk Verkopen

In onze whitepaper Tandartspraktijk Verkopen hebben we de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet. Van een handig stappenplan tot tips om de waarde te verhogen. Ontvang hem nu gratis in je mailbox.

Tandartspraktijk verkopen?

Wilt u uw tandartspraktijk verkopen? En wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.


    Voer een antwoord in cijfers in:

    FAQ items aan het laden...
    Bekijk alle testimonials hier