• Uw praktijk overdragen

  Hoe bepaal ik de waarde van mijn praktijk voor overdracht?
  Wat is het beste moment om mijn praktijk voor overname aan te bieden?
  Wat betekent overdracht van mijn medische praktijk  voor mijn financiële toekomst?

  Praktijkovername

  U houdt van uw vak. Toch komt er ook voor u een dag dat u wilt stoppen met uw dagelijkse praktijk of dat u uit de maatschap wilt verlaten. Zo’n belangrijke beslissing vraagt om een goede voorbereiding, want het bepaalt voor een groot deel hoe u financieel de toekomst in gaat. Vaak krijgt u te maken met de overname van uw praktijk door een andere persoon of partij met specialistische financiële vraagstukken, waardebepaling en/of goodwill en overname-onderhandelingen.

  Wat levert uw praktijk of deel in de maatschap u op bij overdracht? Onderhandelt u zelf over de overnameprijs? Hoe stelt u de waarde veilig voor de nabije en verre toekomst? Hoe hangt dit samen met uw pensioen? Wij voeren graag de onderhandelingen voor u, inventariseren samen met u de belangrijke beslispunten en helpen u de juiste beslissingen voor uw toekomst te nemen.

  Onze diensten bij het overdragen van uw eigen praktijk zijn onder meer:

  • Waardebepaling
  • Overdracht-onderhandelingen
  • Contracten
  • Pensioencheck

  Bent u toe aan overdracht van uw praktijk? Wij adviseren en ondersteunen u graag in alle stappen die bij praktijksluiting en/of -overdracht komen kijken. Maak vrijblijvend een afspraak voor een (kennismakings)gesprek.

 • Praktijk gezocht of aangeboden?

  Adviesbureau Scheffel is expert op het gebied van praktijkbemiddeling, overname en begeleiding voor medici!

  Zoek en vind uw praktijk!