De praktijkovername van de gebroeders Safi uit Rozenburg

Toen de gebroeders Safi een praktijk wilden overnemen, zochten ze iemand die hen in het hele proces kon begeleiden. “Na advies van verschillende collega-tandartsen hebben we een afspraak gemaakt bij Medici.nl, wat achteraf gezien een hele goede zet was”, aldus de broers. Lees hier het inspirerende verhaal van de gebroeders Safi uit Rozenburg.

Beginnen als startende tandartsen

De broers vertellen: “Als startende tandartsen wilden wij graag een begin maken met het opzetten en overnemen van een eigen praktijk. Natuurlijk weet je dan niet gelijk waar je moet beginnen en hoe je het moet aanpakken. Daarom zochten wij een deskundige met veel ervaring, die ons kon
begeleiden in het hele proces.” Op aanbeveling van collega-tandartsen maakten ze een kennismakingsgesprek bij Robert-Jan Scheffel, eigenaar van Medici.nl.

Persoonlijke aanpak van Medici.nl

“Tijdens onze eerste afspraak met Robert-Jan voelden we gelijk een klik. Hij was transparant en duidelijk in wat hij voor je kan betekenen. Hij legde alles tot in detail uit en we merkten al snel welke koers we moesten varen”, aldus de broers. Wat hen vooral aansprak, was de persoonlijke aanpak. De broers vertellen: “Je hoeft niet langs verschillende afdelingen om Robert-Jan te bereiken. Bij vragen of onduidelijkheden kun je direct contact opnemen, waardoor het proces zeer efficiënt verloopt.”

“Een praktijkovername is teamwork en de aanwezigheid van Robert-Jan isessentieel voor het team.”

Praktijkovername zonder zakelijke zorgen

Tijdens een praktijkovername komt er veel op je af. Het is dan prettig als je het zakelijke gedeelte kan overdragen. De broers vertellen: “Tijdens het overnameproces konden wij met de verkopende partij communiceren over onze visie en tandheelkundige zaken, zonder ons druk te hoeven maken over het zakelijke gedeelte. Dat nam Robert-Jan, natuurlijk in overleg, volledig uit handen. Daardoor konden wij ons richten op een fijne en soepele overdracht, zonder enige spanning.” De broers kijken dan ook tevreden terug op het overnameproces. “Onze ervaring is dat een praktijkovername teamwork is en dat de aanwezigheid van Robert-Jan essentieel is voor het team.”

Fijne sfeer op de werkvloer

Dankzij de overname hebben de broers één van de grootste groepspraktijken in de regio neergezet. De goede werkomgeving is voelbaar in de gehele organisatie. “Er hangt een prachtige sfeer op de werkvloer. Dat is te merken onder onze collega’s en assistenten. Onze patiënten voelen deze energie ook, wat natuurlijk het belangrijkste is.”

Voor collega-tandartsen die overwegen een praktijk te kopen, geven de broers het volgende advies: “Als je behoefte hebt aan ruggengraat en begeleiding in het overnameproces, is een afsprak met Medici.nl van grote toegevoegde waarde. Je kunt je blijven focussen op je vak, terwijl een deskundige je ondersteunt met alle overige zaken.”

Advies bij het verkopen van uw praktijk?

Denkt u eraan om uw praktijk nu of in de toekomst te verkopen? Dan is het goed om u goed voor te bereiden en de mogelijkheden in kaart te brengen. Plan hiervoor een vrijblijvend adviesgesprek met ons in. We helpen u graag.


    Voer een antwoord in cijfers in: