De praktijkverkoop van Ton en Ingrid Bogaard uit Ridderkerk

Al in 1982 schakelden Ton en Ingrid Bogaard Adviesbureau Scheffel in bij het opzetten van hun eerste praktijk. In de afgelopen jaren is er een goede vertrouwensband opgebouwd en hebben ze Robert-Jan diverse keren ingeschakeld voor advies en de overname van hun praktijk. Lees hier hoe zij de begeleiding hebben ervaren.

Samenwerking met geschiedenis

Ton vertelt: “In 1982 studeerde ik af en wilde ik een eigen praktijk beginnen. Het leek ons verstandig om begeleid te worden door een adviseur en zo kwamen we bij Adviesbureau Scheffel terecht. Dat bleek een zeer gelukkige keuze te zijn. De heer Scheffel sr. heeft ons kundig begeleid bij het opzetten van onze praktijk. Na 4,5 jaar werd de praktijk te klein en kregen we de kans om een grotere praktijk over te nemen. Zowel de verkoop van de praktijk als de overname van de nieuwe praktijk werden zeer vakkundig begeleid door de heer Scheffel. In de loop van de jaren is zo een vertrouwensband opgebouwd. Eerst met de heer Scheffel en vervolgens met zijn zoon Robert-Jan, die na jaren meedraaien de zaak overnam.”

Afbouwen, maar nog niet stoppen met de praktijk

Aan het einde van zijn loopbaan wilde Ton afbouwen, maar nog niet stoppen als tandarts. Toen schakelden ze Robert-Jan van Medici.nl in voor overleg. “Hij heeft toen zijn antennes uitgezet voor geschikte kandidaten. Als wij geen goed gevoel over een kandidaat hadden, had hij dat van tevoren al voorspeld. Bijzonder dat iemand dat zo goed kan aanvoelen. Vervolgens bracht hij ons in contact met een tandartsechtpaar, waar we gelijk een duidelijke klik mee hadden”, aldus Ton.

Samen verder in een nieuwe maatschap

Voordat ze verder gingen met het proces, wilden Ton en Ingrid er zeker van zijn dat het echtpaar een goede opvolger zou zijn. Ton vertelt: “Zowel de mannelijke als vrouwelijke partner zijn toen eerst bij ons in dienst gekomen. En zoals Robert-Jan al voorspelde, bleef de goede klik bestaan. Onder begeleiding van Robert-Jan zijn we vervolgens een maatschap begonnen, waarbij zowel Ingrid en ik als het tandartsechtpaar voor 50% aandeelhouders werden.”

Leven na de tandartspraktijk

Na twee jaar besloten Ton en Ingrid uit de nieuwe maatschap te stappen en de praktijk over te dragen aan het echtpaar. “Daar heeft Robert-Jan ons weer heel goed bij geholpen. Om die reden gaan we nog steeds goed om met onze opvolgers. Niet alleen wijzelf, maar ook onze opvolgers zijn nog steeds heel tevreden over de overname. De samenwerking en communicatie met Robert-Jan verliep zeer goed, maar dat hadden we al voorspeld”, aldus Ton.

Tevreden klanten

Wij raden bij het starten, stoppen of overnemen van een tandartspraktijk een adviseur aan van het kaliber Robert-Jan Scheffel. Hij is zeer vakkundig en levert goed werk. Bij een overname is het heel belangrijk dat het intermenselijk klopt en dat er vanaf het eerste moment duidelijkheid is over de financiële consequenties. Dat kun je met een gerust hart aan hem overlaten”, aldus Ton en Ingrid Bogaard uit Ridderkerk.

Advies bij het verkopen van uw praktijk?

Denkt u eraan om uw praktijk nu of in de toekomst te verkopen? Dan is het goed om u goed voor te bereiden en de mogelijkheden in kaart te brengen. Plan hiervoor een vrijblijvend adviesgesprek met ons in. We helpen u graag.


    Voer een antwoord in cijfers in: